Vágólapra másolva!
A félrevezető figyelmeztető táblát kicserélték, a biztonság kedvéért pedig egy új, nagyméretű feliratot is elhelyeztek a Fehérvári út-Hamzsabégi út kereszteződésében.
Vágólapra másolva!

Fotó: Balogh Bence [origo]
Új, feltűnő tábla figyelmezteti azt, aki megszokásból a régi forgalmi rend szerint haladna

Hétfőn beszámoltunk a Fehérvári út frissen átadott szakaszán kialakult közlekedési káoszról. A terelés alatt kijelölt utat jelző sárga nyilakat délután fél négykor távolították el, az egyetlen kötelező haladási irányt mutató ideiglenes tábla pedig az autósok egy részének nem volt elég meggyőző. Kedden továbbra is rendszeresen a forgalommal szemben közlekedtek az autók, szerdára azonban helyreállt a rend, kiderült viszont, hogy engedély nélkül adták át az útszakaszt. A Fehérvári út-Dombóvári út kereszteződésébe egy figyelmeztető táblát szereltek, melyen Petőfi híd helyett tévesen Petőfi út szerepelt.

Fotó: Balogh Bence [origo]
Kicserélték a rossz táblát, a helyes irány végre Petőfi híd lett Petőfi út helyett

Csütörtökre kijavították a jelzést, így az autósoknak már nem kell a hídra felhajtásig azon törniük a fejüket, merre van a Petőfi út, a veszélyes kereszteződésben pedig egy hatalmas, sárga hátterű, "STOP" feliratú táblát is kihelyeztek egy megálljt jelző tenyérrel és behajtani tilos táblával a markában. A szembejövő sávba hajtást a villamossínek mellé frissen sorba állított beton terelőelemek is akadályozzák.