A közutakon az elmúlt nap 24 órájában összesen 149 közúti közlekedési baleset során intézkedett a rendőrség. Ebből két baleset követelt halálos áldozatot, kilenc súlyos, 24 pedig könnyű sérüléssel járt. Ezeken felül 114 személyi sérülés nélküli, anyagi kárral járó baleset történt.

Az ORFK honlapján olvasható közleményben a rendőrség lassabb körültekintőbb vezetésre figyelmeztet a havazás miatt csúszóssá vált utakon és arra is felhívja az autósok figyelmét, hogy az autópályákon és a  tranzit útvonalakon jelentős forgalomra készüljenek mert  a vendégmunkások  szabadságra hazautaznak, továbbá a bevásárlóközpontok környékén is megnövekedett forgalom várható. 

A rendőrség közleménye szerint a határátkelőhelyek felkészültek a várható forgalom lebonyolítására és a szükséges kapacitással működnek a hétvége során; ha szükséges, ideiglenes forgalmi rendet alakítanak ki a várakozások csökkentése érdekében. A határátkelőhelyeken lévő aktuális várakozási időkről az alábbi weboldalon kaphatunk napra kész információt.