Lengyelországban készülhet az új Opel Astra kabrió

Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, hogy az Astra nyitott tetős változatát nem Németországban fogják gyártani.
Vágólapra másolva!

Az üzleti és pénzügy napilap szerint noha Bochum is versenyben volt az új modell gyártásáért, az Astra kabrió új változata Gliwicében fog készülni, előreláthatóan 2013-tól. A Ruhr-vidéki Opel-gyáregységnek így tovább kell harcolnia egy második típus gyártásáért, amelynek megszerzése igen fontos volna az üzem kapacitásainak jobb kihasználása szempontjából.

Bochumban most abban reménykednek, hogy az Opel szabadidő-autójának, az Antara nevű modellnek a következő generációját ez a gyáregység készítheti majd. Ez egyben európai premier is volna, hiszen az Antarát eddig csak Európán kívüli Opel-üzemekben gyártották. A bochumi gyáregység üzemi tanácsának elnöke szerint veszélybe kerülhet a Ruhr-vidéki Opel-bázis jövője, ha nem sikerül egy második modell gyártásának a megszerzése. Jelenleg Bochumban csak az vehető bizonyosra, hogy jövőre itt kezdik el gyártani a Zafira új változatát.

Az Astra kabrió jelenlegi változatát eddig az Opel antwerpeni gyáregységében szerelték össze, ám a belgiumi üzemet - az anyakonszern General Motors korábbi döntése értelmében - a múlt héten végleg bezárták. A gliwicei Opel-gyár a General Motors európai üzemei között a legtermelékenyebbek közé tartozik. A németnél alacsonyabb lengyelországi bérszínvonalnak köszönhetően pedig ott jóval kifizetődőbb az autógyártás. Gliwicében készül jelenleg a Zafira és az Astra.