Felfestéssel javítják a tragédiáról elhíresült lágymányosi kereszteződést

Vágólapra másolva!
Amint az időjárás megengedi, új burkolatjelekkel teszi biztonságosabbá a lágymányosi kereszteződést - ígéri a Fővárosi Közterület-fenntartó. Ebben a csomópontban hajtott fel a forgalommal szemben hat fiatal novemberben, a balesetben hárman életüket veszítették.
Vágólapra másolva!

Fotó: Lencsés Csaba [origo]
Immár három behajtani tilos tábla van a kereszteződésben. Hamarosan új burkolati jelek is lesznek

"Burkolatjel-fenntartási munkákkal" javítanak a lágymányosi csomópontban a sávok elválasztásának láthatóságán - közölte az [origo]-val a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF). Hozzátették: a munkák elvégzésére egyelőre a téli időjárás "nem nyújt lehetőséget".

Ez volt az a kereszteződés, amelyben november közepén a forgalommal szemben kanyarodott fel a hídra egy autó hat fiatal néptáncossal. A jármű a hídra érve összeütközött egy teherautóval, ami után hárman életüket veszítették.

Bár a csomópont forgalmi rendje a BRFK és az FKF szerint korábban is megfelelt a hatályos előírásoknak, a közterület-fenntartó emberei éppen munkatársaink előtt szereltek fel egy újabb behajtani tilos táblát november 22-én. Ebből a fajtából azóta egy újabb, immár harmadik táblát is felcsavaroztak, ezúttal az út fölötti lámpatartóra.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]
Erre hajtottak fel a hídra a baleset előtt a fiatalok

Korábban a lehajtó ellenirányú használatát egy darab, lemezből készült kötelező haladási irány tábla, valamint egy elektromos, de - a szemlénk idején- nem világító behajtani tilos tábla gátolta. A legújabb behajtani tilos táblát ránézésre öt-hat méter magasra szerelték.