A Mercedes B osztályt is lemásolták a kínaiak

Vágólapra másolva!
A kínai Beijing Automotive Industry Holding most éppen a Mercedes B osztály külsejét koppintotta le a legújabb, BC301Z nevű modelljével. Az eset azért is érdekes, mert a BAIC a Mercedes egyik legnagyobb kínai partnere.
Vágólapra másolva!

Bizonyára nem repkedtek az örömtől a Mercedesnél, amikor meglátták, hogy mivel rukkolt elő kínai partnerük, a Beijing Automotive Industry Holding (BAIC), amely egy az egyben lemásolta a B osztály külsejét. A BC301Z nevű autóra elég csak ránézni, és azonnal nyilvánvalóvá válik a hasonlóság a B osztállyal, hiszen a kínai formatervezők csak arra vették a fáradságot, hogy egy kicsit átrajzolják az első lámpa formáját és saját emblémát tettek az autó elejére és hátuljára.

Az ázsiai piac igényeinek megfelelően bemutatták a B osztály-másolatnak egy szedánváltozatát is, amely vélhetően nem külsejével, hanem a méretesebb csomagterével fog hódítani, akárcsak a hamarosan megjelenő kombi kivitel is. Ami a technikai megoldásokat illeti, itt sem túl sok saját fejlesztéssel találkozni: Mitsubishi eredetű a modell két (1,3 és 1,5 literes) benzinmotorja és a hozzájuk kapcsolódó kézi és fokozatmentes automata váltó is. A BAIC a tíz legnagyobb kínai autógyár közé tartozik, legutóbb akkor kerültek be az európai híradásokba, amikor megvásárolták a régebbi Saab 9-5 és 9-3 gyártásának a jogait.