A tetemes pénzbüntetés mellett két év, négy hónap járművezetéstől eltiltásra ítélte a bíróság azt az ittas férfit, aki a vele szemben intézkedő rendőröket szóban inzultálta. A határozat jogerős - írja a Beol.hu.

Fotó: Mudra László [origo]

A Beol.hu információi szerint az elmúlt év január 23-án, az esti órákban, a békéscsabai dr. H. Gy. nagyobb mennyiségű szeszes italt fogyasztott, majd beült az édesanyja tulajdonát képező, de általa üzemben tartott Mercedes-Benzbe, és azzal a városban közlekedett. Egy rendőri ellenőrzés során kiderült, hogy részegen vezetett. Az intézkedés során a férfi közölte a négy intézkedő rendőrrel, hogy "hülyék vagytok, mert csak rendőrök tudtatok lenni". A vérvételre való előállítás során végig lekezelő hangnemben, tegeződve beszélt az egyenruhásokhoz, többször is becsmérelve őket.

Február 19-én a békéscsabai rendőrök ismét igazoltatták, ezúttal is volt alkohol a vérében, miközben a 44-es főút elkerülő szakaszán autózott. Ekkor már a korábbi eset miatt nem is ülhetett volna volán mögé, hiszen a járművezetéstől eltiltás hatálya alatt állt.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság a rendőri intézkedéskor történt négy rendbeli becsületsértés miatt eljárást indított a férfi ellen, és az ügy iratait tavaly március 30-án vádemelési javaslattal küldte meg az ügyészségnek - tudta meg a Beol.hu Vargáné Szombati Andreától, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől.

Azt már a megyei bíróság sajtótitkára mondta el érdeklődésünkre, hogy a Békéscsabai Városi Bíróság a 2010 júniusában, dr. H. Gy. vádlottat két rendbeli ittas járművezetés és négy rendbeli becsületsértés vétsége miatt 880 ezer forint pénzbüntetésre és két év, négy hónap járművezetéstől eltiltásra ítélte. A bíróság kötelezte továbbá 77 ezer 776 forint bűnügyi költség megfizetésére.

Dr. Bagdi Árpád bírósági sajtótitkártól a Beol.hu megtudta, hogy az ítélet azóta jogerőre emelkedett.