Cruze alapú Insignia a Buicktól

Vágólapra másolva!
Verano néven kompakt szedánt mutat be a Buick a Detroiti Autószalonon. A német és japán prémiummodelleket szorongatná meg az autó.
Vágólapra másolva!

Új kompakt szedánt mutat be a General Motors luxusmárkája, a Buick Detroitban. Verano névre keresztelték a modellt, alapjait részben a Chevrolet Cruze adja, feladata a német és japán prémiummodellek megszorongatása.

Formailag (és belülről) az Opel Insignia Buick-logós testvére, a Regal is visszaköszön az újdonságról. Legjobban talán hátsó része sikerült, a krómdíszítéses lámpák valóban prémiumérzetet sugallnak. 4,6 méter hosszú a Verano, négy centiméterrel rövidebb a Volkswagen Jettánál, felszereltsége példás.

Tíz légzsákot, ESP-t, kipörgésgátlót és több más extrát tartalmaz az alapfelszereltség, az ülés- mellett kormányfűtésre is számíthatnak a tulajdonosok. Egyetlen benzinmotorral, 177 lóerős 2,4-essel kezdődik a forgalmazás, legnagyobb nyomatéka 230 Nm. Hatfokozatú automata váltón keresztül hajtja az első kerekeket, átlagfogyasztása 7,6 liter. Később kétliteres turbómotorral is rendelhetik az autót az amerikai vásárlók, az értékesítés 2011 utolsó negyedévében indul.