Hosszabb és olcsóbb az amerikai Passat

Vágólapra másolva!
Passat néven dobja piacra új közepes méretű szedánját a Volkswagen az Egyesült Államokban. Az újdonság tíz centiméterrel hosszabb és jóval olcsóbb az európai változatnál.
Vágólapra másolva!


Még több fotó a galériában. Kattintson a képre!

Sokáig csak NMS (New Midsize Sedan) néven emlegették a Volkswagen új, Amerikában piacra kerülő középkategóriás szedánját. Néhány órával a Detroiti Autószalon megnyitója előtt hivatalosan is elárulta a gyártó, hogy az autó Passatként kerül a kereskedésekbe, a modellnek csak részben van köze az európai kivitelhez.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=YobFWoINZfO9AlTc

Amerikában, az új chattanoogai üzemben készül, kifejezetten amerikai igények szerint fejlesztették. Formaterve közelebb áll a Jettához, mint az európai Passathoz, alapára 20 ezer dollár (4,3 millió forint) alatt lesz. Tekintettel a kiváló árra, 2018-ra évi 800 ezer darabot szeretnének eladni belőle, ami igencsak bevállalós célnak tűnik.

4,87 méter hosszú az amerikai Passat, tíz centiméterrel nyúlik túl európai testvérén. Tengelytávja 2,8 méter, szélessége 1,84 méter, a csomagoknak 529 liternyi hely jut. Három motorral indul a forgalmazás, 2,5 literes, 172 lóerős (240 Nm) és 3,6 literes, 284 lóerős V6-os (349 Nm) benzinessel, előbbihez ötfokozatú kézi vagy hatfokozatú automata, utóbbihoz hatfokozatú DSG kapcsolódik. A 140 lóerős (320 Nm), kétliteres dízellel is kapható lesz a Passat, ennek hatótávolságát 1287 kilométerre ígérik.