Sirályszárnyas kisbusszal támad a Kia

Vágólapra másolva!
Néhány év múlva a Kia legnagyobb méretű autója lesz a Detroitban leleplezett KV7 tanulmányból.
Vágólapra másolva!

Futurisztikus buszlimuzin-tanulmányt mutatott be a Kia a Detroiti Autószalonon. Ugyan a KV7 minden porcikájáról ordít, hogy showcarról van szó, a bemutató még véletlenül sem nevezhető céltalannak: a tanulmányból néhány év múlva a Kia legnagyobb modellje születik meg.


Kattintson a képre a galériához!

Természetesen hagyományosabb, nem LED-es fényszórókkal, hátsó lámpákkal, B-oszloppal, valamint fa parketta és szárnyas ajtók nélkül, és nem 20 colos kerekekkel. Egyébként az apró átalakításokra szoruló, mikrobuszos karosszéria jó kiindulási alapnak tűnik: 4873 milliméter hosszú, 2033 milliméter széles és 1729 milliméter magas, tengelytávja 3100 milliiméter, vagyis igen méretes. Utastere igazán jól variálható, még a vezetőülés is elforgatható, a hátsó traktusban egy mini tárgyalót alakítottak ki asztallal és kanapéval. Az utastérben vezeték nélküli internet és multimédiás rendszer biztosítja, hogy gyorsan teljen az idő utazás közben.

A koncepció meghajtásáról az Optima amerikai kiadásához is elérhető, kétliteres turbómotor gondoskodik. Teljesítménye 285 lóerő, hatfokozatú automatikus váltó kapcsolódik hozzá.