Vágólapra másolva!
Márciusban, a Genfi Autószalonon mutatkozik be a Dodge Journey Fiat-logós változata, a Freemont.
Vágólapra másolva!

Elkészült a Fiat első olyan modellje, mely amerikai alapokra épül. A hétüléses Freemont a Dodge Journey európai változata, 2011 második negyedévében kerül piacra, első körben kizárólag dízelmotorral. Gyártása a mexikói Tolucában zajlik, ugyanitt készül a Fiat 500 amerikai változata is.

Külsőleg alig változott a Dodge Journeyhoz képest, csupán a lökhárítók, a hűtőrács és a Led nappalifényes fényszórók mások, és persze a logókat is kicserélték. 4,89 méter hosszú, 1,88 méter széles és 1,72 méter magas az újdonság, tengelytávja 2,89 méter. Minden változatba három üléssor kerül, a középsőhöz a Fiat tájékoztatása szerint "innovatív" rendszert dolgoztak ki, mely extra biztonságot nyújt az autóban utazó gyermekek számára.

A kétliteres MultiJet 140 és 170 lóerős változatával és manuális váltóval indul a forgalmazás. de az erősebb dízelből később lesz négykerékmeghajtású változat is. Néhány hónap múlva a Chrysler-féle, 3,6 literes benzinmotor is megjelenik egyes piacokon, ehhez, Chryisler-féle automata váltóval, de az öösszkerékhajtás ehhez is rendelhető lesz. A Fiat a hajtáslánc kifejlesztésében is segédkezett, de az autó vezethetőségét is érintő változásokat is tettek. Speciális lengéscsillapítókat kapott, és a kormányzást is direktebbre vették, állítólag az utazási komfort is előnyére változott. Minden modellben széria a hét légzsák, blokkolásgátló,menetstabilizáló, vészfék-rásegítő, lejtmeneti elindulást segítő elektronika és a borulásgátló elektronika is.

Forrás: Fiat