Frissült a Mercedes C63 AMG is

Vágólapra másolva!
Nyilvánosságra hozta a Mercedes-Benz a frissített C63 AMG sajtóanyagát. A normál C osztály után a V8-as sportmodell is megkapta az új lámpákat, de ennél fontosabb dolgok is történtek.
Vágólapra másolva!

Néhány kiszivárgott fotón már korábban látható volt a frissített Mercedes-Benz C63 AMG, a német gyártó most nyilvánosságra hozta a sportmodell hivatalos sajtóanyagát. Élőben tavasszal, a Genfi Autószalonon mutatkozik be a szedán és a T Modellnek hívott kombi.

A szokásoknak megfelelően sportos karosszériacsomaggal készül mindkét modell, azonban újak a lökhárítók, a könnyűfém felnik és az alumínium motorháztető is. Áthangolták a felfüggesztéseket, hogy javuljon a vezethetőség. Marad a 6,3 literes, szívó V8-as a C63 AMG-ben, 457 lóerős teljesítménnyel és 600 Nm-es nyomatékkal. Az E 63 AMG-ből ismert hétfokozatú, dupla kuplungos MCT-váltót kapcsolják hozzá, mely az új kormányszervóval együtt körülbelül tíz százalékkal csökkenti az átlagfogyasztást. Így a gyár szerint a szedán átlagosan 12, a kombi 12,3 liter benzint igényel száz kilométerenként, a valóságban persze nagyobb értékek jönnek majd ki valószínűleg.

4,5 másodperc alatt gyorsul százas tempóra a szedán, a kombi egy tizedmásodperccel lassabb. Opcionális Performance Package megrendelése esetén 487 lóerőre ugrik a csúcsteljesítmény, a gyorsulási idők pedig 0,1 másodperccel javulnak. Ebbe a csomagba a könnyített főtengely, a kovácsolt dugattyúk, az erősebb fékek és egy karbon légterelő tartoznak bele. A frissített C 63 AMG júniustól rendelhető.