Csúszós utak, várakozás a határon - hétvégi közlekedési információk

Vágólapra másolva!
A hétvégén jeges utakra, több autópályán pedig terelésre, a határátkelőkön a teherautóknak pedig akár kilencórás várakozásra kell számítaniuk.
Vágólapra másolva!

Autópálya-információk

Az M0-s régi szakaszának szélesítése miatt sebességkorlátozás érvényes, ez az M0-M7 csomópontot is érinti. A rendőrség fokozott figyelmet kér, mivel szinte naponta változnak a korlátozások, illetve új útszakaszokra terelik a forgalmat.

Az M6-os autópálya bal pályájának 25-22. kilométere között, illetve a jobb pályatest 22-76. km, és a jobb-bal pályatest 76-78. km szelvényekben (itt áttereléssel!) sebességkorlátozás és sávzárás mellett dolgoznak az úttesten.

Határátkelő-információk

Az ártándi határátkelőhelyen a hétvégi kamionstoppal összefüggésben belépő irányban 30-60 perces várakozás várható a teherforgalomban.

Záhonynál nagyobb, akár 60-180 perces forgalomtorlódás lehetséges a személy- és teherforgalomban, mindkét irányban. A teherforgalomban, a kilépő oldalon, jelenleg 9 órás várakozás van az ukrán fél fogadóképtelensége miatt.

Beregsuránynál egyórás várakozásra lehet számítani a reggeli órákban belépő irányban, a délutáni órákban a kilépő oldalon.

A záhonyi és a beregsurányi forgalomtorlódás elkerüléséhez alternatív útvonalnak továbbra is a 7-19 óra között nyitva tartó barabási és a 8-16 óra között nyitva tartó Lónya közúti határátkelőhelyet ajánlja a rendőrség.

Az utasok naprakészen tájékozódhatnak a határátkelőhelyeken lévő aktuális várakozási időkről itt.

Pénteken nem volt halálos baleset

124 közúti közlekedési baleset során intézkedett a rendőrség pénteken. Halálos baleset nem volt, hat súlyos, huszonöt pedig könnyű sérüléssel járt. Ezeken felül 93 személyi sérülés nélküli, anyagi kárral járó baleset történt.