Egy halálos közúti baleset történt szombaton

Vágólapra másolva!
Több mint száz közúti balesetnél helyszíneltek szombaton a rendőrség munkatársai, ezek közül egy halálos kimenetelű volt. Az M0-son és az M6-oson forgalomterelésre lehet számítani, a záhonyi határátkelőnél továbbra is hosszú a várakozási idő.
Vágólapra másolva!

A közutakon az elmúlt nap 24 órájában a rendőrség összesen 102 közúti közlekedési baleset során intézkedett. Ebből 1 közlekedési baleset 1 halálos áldozatot követelt, 5 súlyos, 13 pedig könnyű sérüléssel járt. Ezeken felül 83 személyi sérülés nélküli, anyagi kárral járó baleset történt.

A meteorológiai előrejelzés szerint többnyire felhős lesz az ég, tartósan ködös lesz az idő. A nap csak néhány területen süt majd ki, csapadék nem várható, de napközben 0 fok alatt marad a hőmérséklet, tehát továbbra is vezessenek nagyon óvatosan!

Közlekedési információk:

Az M0-ás autóút régi szakaszán továbbra is épül a harmadik forgalmi sáv, jól kiépített és kitáblázott terelés mellett folyamatosan dolgoznak, sebességkorlátozás van érvényben. Ez az M0-M7 csomópontot is érinti, ahol szinte naponta változnak a korlátozások, illetve új útszakaszokra terelik a forgalmat. Ne vezessenek rutinból!

Az M6-oson a bal pályatest 25-22. km szelvényben, a jobb pályatest 22-76. km, és a jobb-bal pályatest 76-78. km szelvényekben (itt áttereléssel!), sebességkorlátozás és sávzárás mellett az úttesten dolgoznak.

A határátkelőhelyek közül Ártándnál a hétvégi kamionstoppal összefüggésben belépő irányban 30-60 perces várakozás várható a teherforgalomban. Ennél rosszabb a helyzet Záhonynál, akár 60-180 perces forgalomtorlódás a személyforgalomban, mindkét irányban. A teherforgalomban - a kilépő oldalon - közel 600 kamion várakozik, jelenleg 20 órás várakozás alakult ki az ukrán fél fogadóképtelensége miatt.

A hétvégén Beregsurány közúti határátkelőhelyen is számolunk 60 perces várakozás kialakulásával, amely a reggeli órákban belépő irányban, a délutáni órákban a kilépő irányban várható. A záhonyi és a beregsurányi forgalomtorlódás elkerüléséhez alternatív útvonalnak továbbra is a 07-19 óra között nyitva tartó Barabás és a 08-16 óra között nyitva tartó Lónya közúti határátkelőhelyet ajánljuk.