Bemutatkozott a legerősebb szériagyártású Hyundai

Vágólapra másolva!
A Chicagói Autószalonon mutatta be a frissített Genesist a Hyundai. Sportváltozat is készült a szedánból.
Vágólapra másolva!

Európában nem forgalmazza a Hyundai a Genesist, amelynek már a frissített változata mutatkozott be a Chicagói Autószalonon. Legnagyobb újdonság, hogy R-Spec néven sportváltozat is készült a szedánból, új ötliteres, közvetlen befecskendezéses V8-as motorral szerelték fel.

429 lóerős a blokk, legnagyobb nyomatéka 509 Nm, vagyis a Genesis R-Specben a gyártó történetének eddigi legerősebb szériagyártású modelljét tisztelhetjük. Szintén új fejlesztésű, nyolcfokozatú automata váltó kapcsolódik a motorhoz.

Szinte minden beállítást sportosabbra hangoltak az R-Specben, az autót 19 colos felnikre ültették. Egyedi fényszórókat és krómbetéteket kapott a sportverzió, mely mindössze három külső színben lesz elérhető.

Ami az alapmodelleket illeti, a 3,8 literes V6-os már közvetlen befecskendezéses, teljesítménye 290-ről 333 lóerőre ugrott. Ehhez és a 4,6 literes V8-ashoz is elérhetővé vált a nyolcfokozatú automata váltó. A külső változások közül az áttervezett, ledes nappali fényekkel készülő fényszórókat, hűtőrácsot, lökhárítókat, hátsó lámpákat és kipufogóvégeket érdemes kiemelni, a felfüggesztéseket újrahangolták.