Havas utakra is számíthatunk - hétvégi közlekedési információk

Vágólapra másolva!
Szombaton reggel markáns hidegfront érkezik, és gyorsa átvonul az országon, nyomában délután az ország nagy részén már napos, de szeles időjárás várható. Vasárnap újra befelhősödik az ég, és havazás is kialakulhat, így továbbra is fel kell készülni a téli, havas, csúszós útviszonyokra.
Vágólapra másolva!

Autópálya-információk

Az M0-ás régi szakaszán - várhatóan ez év végéig - épül a harmadik forgalmi sáv. Jól kiépített és kitáblázott terelés mellett folyamatosan dolgoznak, sebességkorlátozás van érvényben, mely az M0-M7 csomópontot is érinti. A rendőrség fokozott figyelmet kér az autósoktól, mivel szinte naponta változnak a korlátozások, illetve új útszakaszokra terelik a forgalmat. Az M0-ás új szakaszán az 53. kilométernél - sebességkorlátozás mellett - szalagkorlátot javítanak.

Az M1-esen a jobb és bal pályatesteken a 12-67. kilométer szelvényekben 80-as sebességkorlátozás és mobil terelés mellett kátyúzást végeznek a haladósávban. Szintén karbantartást és kátyúzást végeznek az M3-mason a jobb és bal oldalon 130-180. kilométer szelvényekben. Az M6-os úton (Duna Autópálya szakasz) a jobb és bal pályatest 22-76. km szelvényben sebességkorlátozás és sávzárás mellett az úttesten dolgoznak. Az M7-es autópályán a bal pályatesten (Budapest felé) 52-12. kilométer szelvényben a haladósávban takarítanak.

Határátkelő-információk

A hétvégi határforgalmat tekintve Ártánd közúti határátkelőhelyen a teherforgalomban várható torlódás a hétvégi kamionstoppal összefüggésben, belépő irányban, amelynek mértéke 30-60 perc lehet a rendőrség előrejelzése szerint.

Záhony közúti határátkelőhelyen ismételten várható 60-180 perces forgalomtorlódás a személy- és a teherforgalomban, belépő és kilépő irányban. A várakozási időt növelheti a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által a jövedéki termékekkel való visszaélés megakadályozása érdekében bevezetett intézkedés, miszerint számítógépes nyilvántartást vezetnek a személyautók üzemanyagszintjéről, illetve a külföldön megtett távolságról. A záhonyi forgalomtorlódás elkerüléséhez alternatív útvonalnak továbbra is a 07-19 óra között nyitva tartó Barabás közúti határátkelőhelyet és a 08-16 óra között nyitva tartó Lónya közúti határátkelőhelyet ajánlja a rendőrség.