Nulladik napján is eredményes volt a rendszámfelismerő rendszer Nyíregyházán

Vágólapra másolva!
Kedden kétkamerás rendszámfelismerő számítógépet adott át dr. Gere Zoltán r. ezredes, a Nyíregyházi Rendőrkapitányság vezetője a borbányai és az újfehértói polgárőrségnek. Már a próbaüzem is hatékony volt.
Vágólapra másolva!

Forrás: police.hu

A körözés alatt álló, vagy forgalomból kivont járműveket kiszűrő rendszer előnye, hogy így sokkal kevesebb gépkocsit kell ellenőrzés céljából megállítani, hiszen az online adatbázis menet közben jelzi, ha valamilyen szabálytalanságot észlel.

Az eszközöket a polgárőrök a rendőrökkel közösen fogják használni. Az egyenként 770 ezer forint értékű mobil berendezéseket a Nyíregyházi Rendőrkapitányság Hálószövők a Biztonságért projektjére elnyert 14 milliós keretből vásárolták.

Forrás: police.hu

A rendszer létjogosultsága már a próbaüzem alatt bebizonyosodott; hiszen az újfehértói rendőrőrs így felszerelt gépkocsijával úton az átadási ceremóniára megállítottak egy lejárt műszaki engedélyű autót. A sofőrről kiderült, hogy eltiltották a járművezetéstől, ráadásul lakhelyelhagyási tilalom volt ellene érvényben. Az autó vezetőjét szabálysértési őrizetbe vették.