Huszonhétezer kilométer megtétele után az indulástól számítva 188 napig tartott az ausztrál, német és svájci elektromos autók világkörüli versenye.

Genfből három elektromos meghajtású autóval augusztus 16-án indultak azok a csapatok, amelyek azt próbálták bebizonyítani, hogy károsanyag-kibocsátás nélkül 80 nap alatt körbe lehet utazni a Földet. A jelképes versenyt a svájci Louis Palmer professzor szervezte, aki két évvel ezelőtt egy napenergiával hajtott taxival 18 hónapig utazott.

A Zero Race résztvevői kifejezetten a versenyre fejlesztették csúcstechnológiát képviselő elektromos járműveiket, amelyek összesen 17 országot érintve 27 ezer kilométert tettek meg kerekeken gurulva. A különleges járművek 80 napot töltöttek az utakon, mégis a tervezetthez képest egy hónappal később értek haza. A szervezők azonban így is elégedettek, mert ez az út nem a sebességről, hanem a megbízhatóságról, az energiahatékonyságról és a megújuló energiaforrások mindennapi használhatóságról szólt.

A versenyen a csapatok állításuk szerint kizárólag megújuló energiaforrásból, azaz szél-, nap- és vízierőművekből származó elektromos áramot vettek igénybe. A járművek egy feltöltéssel csaknem 250 kilométert tettek meg, így az akkumulátorok töltése miatt is gyakran kényszerültek pihenőre.