Ötmillió hengerfejnél tart az Opel szentgotthárdi gyára

Vágólapra másolva!
Elkészült az ötmilliomodik hengerfej az Opel szentgotthárdi gyárában. Hamarosan tovább bővül az üzem, 800 új embert vesznek fel.
Vágólapra másolva!

Az ötmilliomodik elkészült hengerfejet a magyar Opel-üzem másik termékébe, egy 1,6 literes benzinmotorba szerelik, hogy azután a cég németországi központjába, Rüsselsheimbe szállítsák. A blokkot ott egy Opel Insigniába építik be - közölte Légrádi Edit szóvivő.

Szentgotthárdon 1996 szeptemberében indult a gyártás a hengerfejgyárban. Az elmúlt 15 év során a szóvivő szerint az Opel jól ki tudta használni a rugalmas cellarendszerű megmunkálási technológia előnyeit, mely akkoriban világújdonságnak számított. Ez azt jelenti, hogy a gyár könnyen átáll a különböző méretű és típusú hengerfejek gyártására, ha változnak a megrendelések.

Forrás: Opel

A gyártott típusok között 1997-ben a 2.2 literes hengerfejek is szerepeltek, és a termékek egy részét ekkor még exportálta a cég. A szentgotthárdi motorgyár viszont hengerfej-szükségletének mintegy negyedét akkor még más Opel gyáraktól, nagyrészt Ausztriából kapta. Több alkalommal történt típus-integráció is, így mindig az adott motorok igényének megfelelő hengerfejek készülhettek a gyártósorokon.

Forrás: Opel

Légrádi közölte: Szentgotthárdon nemsokára ismét a technika legmodernebb vívmányainak felhasználásával épül új motorgyár. Az 500 millió eurós beruházással készülő új üzem a jelenlegi termékek mellett három új motorcsalád gyártását fogja végezni, ami 800 új dolgozó számára kínál munkalehetőséget már 2012-től.