Bemutatkozott az új BMW 6 kupé

Vágólapra másolva!
Jövő hónapban, a Sanghaji Autószalonon mutatkozik be az új BMW 6-os kupé, de már nyilvánosságra hozták az autó hivatalos sajtóanyagát.
Vágólapra másolva!

Év elején, a Detroiti Autószalonon már bemutatkozott élőben az új BMW 6-os kabrió, a zárt változat az áprilisi Sanghaji Autószalonon debütál. A kereskedésekben ősszel jelenik meg az újdonság, amely a kabrióról már ismert stílusjegyeket hozza.

4,89 méter hosszú és 1,89 méter széles az új 6-os, elődjénél 7,4 centiméterrel hosszabb és 3,9 centiméterrel szélesebb. Örülhetnek az utasok is, a 2,86 méteres tengelytáv 7,5 centiméteres növekedést jelent. Dinamikusabbnak, nyúlánkabbnak tűnik az új generáció, mert a hosszbéli növekedés ellenére a magasság még csökkent is öt milliméterrel.


Még több fotó a galériában. Kattintson a képre!

Maradt a 2+2 üléses kialakítás, és a csomagtartó mérete is változatlan, továbbra is 450 literes. Kétféle motorral indul a forgalmazás, a 640i duplaturbós háromliterese 320 lóerős, legnagyobb nyomatéka 450 Nm. Átlagfogyasztása az alapfelszerelésként járó start-stop rendszerrel és Eco Pro vezetési mód használatával 7,7 liter száz kilométerenként.

A 650i-be a 4,4 literes, duplaturbós V8-as került 407 lóerővel és 600 Nm-es csúcsnyomatékkal. Váltója a 640i-hez hasonlóan nyolcfokozatú automata.