Hivatalos rajzokon az új Audi A3

Vágólapra másolva!
Öt grafikát hozott nyilvánosságra a következő A3-asról az Audi. Az új szedán változat Győrben készül majd 2013-tól.
Vágólapra másolva!

Forrás: Audi

A külső képek közül a ferde hátú A3-ast ábrázoló rajzok jelentik a nagyobb újdonságot, mivel a szedánt már kiállították az idei Genfi Autószalonon, igaz, egyelőre csak tanulmányként.

Sportosabb, markánsabb lesz a jelenleginél az új ferde hátú A3-as, vaskosabb C-oszlopot kap, laposabb szögben áll a hátsó szélvédője, és a motorháztető is ferdébben áll majd az új gyalogosvédelmi előírások miatt. Bár a rajzon egy B-oszlop nélküli autó látható, nem valószínű, hogy a szériamodellből elhagynák a karosszériamerevséget jelentősen befolyásoló merevítő elemet.

Forrás: Audi

A belső tér is előnyös változásokon megy majd keresztül, fiatalosabb formákat és jobb anyagokat vonultat majd fel, de a légbeömlők maradnak kör alakúak. Várhatóan megjelennek a nagyobb modellekből ismert extrák, így az MMI rendszer a kézírás-felismerő tapipaddal, vagy a műszerfal tetejéből kiforduló vékony képernyő.

Forrás: Audi

Először várhatóan a három- és ötajtós karosszériaváltozatok készülnek majd el, a 2013-tól Győrben készülő szedán valamivel később érkezhet meg a kereskedésekbe, legutoljára pedig a szintén győri kabrió jön majd. Az új A3-as lesz az első olyan modell, amely a VW-csoport vadonatúj, rugalmasan alakítható MQB padlólemezére épül majd, később ugyanezt kapja meg a VW Golf hetedik nemzedéke, az új Skoda Ocatvia és a Seat Leon is.

Forrás: Audi

Az elsősorban a kínai és az amerikai piac számára készülő, lépcsős hátú változat állítólag hosszabb tengelytávval készül majd a ferde hátúaknál, így várhatóan alig lesz kisebb az A4-esnél (a tanulmányautó hossza 24 centiméterrel volt rövidebb az A4-esnél). Elképzelhető, hogy - hasonlóan a tanulmányautóhoz - csak négyülésest készítenek majd belőle, hogy valamilyen indok maradjon az A4-es megvásárlására is az ügyfeleknek.

Forrás: Audi

Számos alternatív hajtáslánccal is meg lehet majd venni az új generációs A3-ast, a benzines és dízel verziók mellett hibrid, konnektoros hibrid, gázos, és teljesen elektromos változat megjelenése is valószínű. Várhatóan a jövő márciusi Genfi Autószalonon leplezik le a szériaváltozatot, megvásárolni pedig 2013 elejétől lehet majd az új kompakt Audikat.