Már készül az új Suzuki Swift szedán

Vágólapra másolva!
Indiában az előző Swiftből is készült lépcsős hátú kivitel, Dzire néven, és egy nemrég felbukkant kémfotó szerint már a négyajtós kisautó új verzióját is tesztelik.
Vágólapra másolva!

Indiában adókedvezmény jár a négy méter alatti autóknak, így nem kell csodálkozni azon, hogy a legújabb Suzuki Swiftből készített szedánnak, a Maruti Dzirének kifejezetten rövid lett a csomagtartója. A korábbi Dzirének hosszabb volt a csomagtartója, ezért a hossza elérte a 4,16 métert, poggyásztere pedig a 464 litert.

Éppen befér majd négy méter alá az új generáció, ezért 22 százalék helyett csak 10 százalék lesz az adója Indiában. Az olcsóság ára a minden bizonnyal kisebb csomagtartó és a még előnytelenebb megjelenés, ide kattintva megnézhetik a fura külsejű Swiftet.

Gyártása még idén novemberben elkezdődik a Suzuki-Maruti indiai üzemében, de az európai import nem valószínű, mint ahogy az sem, hogy az esztergomi gyár is elkezdené gyártani. Az új Maruti Dzire az indiai piacra, a nálunk is ismert 1,2 literes benzinessel, és egy nálunk ismeretlen 1,5 literes dízelmotorral kerül majd forgalomba.

Forrás: [origo]