Jól vizsgázott a törésteszten az új Ford Focus

Vágólapra másolva!
Két kategóriából hat vadonatúj modellt tört össze az Euro NCAP. A harmadik generációs Ford Focus, a Lexus CT200h, a Citroën DS4 a Volvo V60, a Nissan Leaf és a Peugeot 508 is öt csillagot kapott. A próbára tett autók hagyományos passzív biztonsági felszerelései mellett az új elektronikai kiegészítőket is díjazta a független szervezet.
Vágólapra másolva!

Forrás: Euro Ncap
A Focus nem csak utas, hanem gyalogosvédelmével is remekelt

Négy különböző stílusú kompakt, az elektromos Nissan Leaf, a sportos Ford Focus, a hibrid Lexus CT200h és a prémium Citroën DS4 is elvégezte a félátfedéses, az oldal- és oszlopos ütközéses, a gázolásos és a ráfutásos tesztet. Mind a négy jól szerepelt, a Leafről már írtunk, a Focus kiemelkedő, 72 százalékos gyalogosvédelmével és kategóriájában különlegességnek számító koccanáselkerülő és sávtartó rendszerével tűnt ki. A Lexus az akkumulátorok biztonságos elhelyezése miatt is megérdemelte az öt csillagot, a Citroën különleges kompaktjának azonban nem sok hiányzott, hogy lecsússzon a legjobb eredményről gyenge gyalogosvédelmi rendszere miatt.

Forrás: Euro Ncap
A Volvo V60 maximális pontszámot kapott a kiegészítő rendszerekre

Jövőre ennyi már nem lesz elég, 2012-től 40 helyett már legalább 60 százalékot kell elérni az öt csillaghoz. A két középkategóriás újdonság utasai is nyugodtak lehetnek, a Volvo V60-as hagyományos jól teljesített, a biztonsági kiegészítőkért (pl. sebességhatároló és ráfutásgátló elektronika) maximális pontszámot kapott. Francia konkurense sem maradt le, a Peugeot 508-as jól bírta a ráfutásos próbát, gyermekvédelmi berendezéseit pedig különösen jónak találták, bár az autó elé lépők épségéről nem gondoskodik megfelelően.

A törésteszt videóért kattintson az autók nevére a szövegben!

Forrás: Euro NCAP