Darth Vader ad erőt a Volkswagennek

Vágólapra másolva!
Megnyitotta új észak-amerikai üzemét a Volkswagen konszern. A Tennessee állambeli Chattanoogában felhúzott gyár megnyitóján egy kis Darth Vader is jelen volt, hogy erőt adjon a Passat amerikai kivitelének gyártásához.
Vágólapra másolva!

Forrás: Volkswagen

Első gyáregységét 1978-ban nyitotta meg Észak-Amerikában a Volkswagen, majd amikor a helyi gyártás a piac szűkülése miatt már nem volt elég gazdaságos, tíz év után, 1988-ban befejezték az összeszerelést. Huszonhárom évvel később a Passat hosszított, amerikai piacos kivitele számára új üzemet rendeztek be Chattanoogában.

Forrás: Volkswagen

Az egymilliárd dolláros beruházás kétezer alkalmazottnak ad munkát, kapacitása évente 150 ezer autó gyártásához elég. Beindításával a németek a jelenlegi három helyett hatszázalékos piaci részesedést szereznének az amerikai piacon, hogy 2018-ra a konszern a legtöbb autót értékesítő céggé válhasson.


Az üzem sikere érdekében a bemutatóra hivatalos volt egy kis Darth Vader is, aki erőt adott a működéshez a hivatalos megnyitót jelképező piros gomb megnyomásával. A jelmezben Max Page bújt el, aki egyszer már eljátszotta a Csillagok háborúja legismertebb karakterét az amerikai Passat Super Bowlon bemutatott reklámjában.