Mazda2 háromliteres fogyasztással

Vágólapra másolva!
Japánban bemutatta az Európában Mazda2-ként forgalmazott Demio frissített változatát a Mazda. Új, 1,3 literes Skyactiv-motor jelent meg a kínálatban.
Vágólapra másolva!

Nem hiányozhat az új, forradalmi Skyactiv-technológia a Mazda2-ből sem, az autó frissített változata most debütált Japánban. Ázsiában Demióként ismert a kisautó, mely 1,3 literes, közvetlen befecskendezéses új motort kapott.

A négyhengeres kompressziós aránya rekordmagas (14.0:1), teljesítménye 84 lóerő, legnagyobb nyomatéka 112 Nm. Fokozatmentes CVT-váltóval párosítva a Mazda számításai szerint mindössze 3,33 liter üzemanyagot fogyaszt száz kilométerenként. I-stop (start-stop) rendszerrel és egyedi karosszériaelemekkel szerelték fel, amelyek a fogyasztáscsökkentés érdekében elősegítik az optimális légáramlást.

Egy játékos rendszert is kifejlesztett a Mazda az autóhoz, az i-DM figyeli a kormánymozdulatokat, a gáz- és fékpedál helyzetét, illetve ezekkel párhuzamosan a sebességet is vizsgálja. Az adatok alapján a számítógép, a műszerfal színes kijelzői segítségével értékeli a sofőr képességeit, 1-estől 3-as szintig tart a rövid skála. Minden útvonalon értékelést ad a Demio, ami a Mazda szerint azért jó, mert így a tulajdonosok úgy érezhetik, hogy javulnak vezetési képességeik - és erről még visszajelzést is kapnak.