Nem fogy a négyajtós Aston Martin

Vágólapra másolva!
Évi 2000-ről 1250-re csökkentik az Aston Martin Rapide példányszámát. A négyajtós kupé gyártását átköltöztetik Nagy-Britanniába, mert ezt a mennyiséget már a britek is le tudják gyártani.
Vágólapra másolva!

Forrás: Aston Martin

2007-ben a piaci felmérések alapján még évi 2000 darabos szériát terveztek az Aston Martin Rapide számára, de a luxusautó-piac közben összeomlott. A kereslet egyre kisebb a Porsche Panamerával versenyző négyajtós kupé iránt. Az Aston Martin néhány nappal ezelőtt bejelentette, hogy szerződést bont az osztrák Magna Steyrrel, és a luxussportautó gyártását 2012 második felében átköltözteti a nagy-britanniai Gaydonba. Bár az angolok elégedettek az osztrák gyártási minőséggel, az elmúlt években sokat fejlesztettek hazai üzemükön. Sokkal rugalmasabb és hatékonyabb lett.

Forrás: Aston Martin

Darabszámaik nem növekedtek látványosan, de összesen nyolcféle modell gyártására képesek, így már jut hely a Rapide számára is. Az újabb bejelentés tovább árnyalja a cég döntését, hiszen egyelőre évi 1250-re csökkentik a példányszámot. Az is elképzelhető, hogy ennél is kevesebbet készítenek majd belőle, és nem kizárt, hogy a többi modellből sem gurul ki annyi a kapun, mint eddig. Bárhogyan dönt a vezetőség a jövőben, a szerződésbontás önmagában is tízmillió fontos (hárommilliárd forintos) költséget jelent az Aston Martinnak.