Plasztikázzák a Renault Koleost

Vágólapra másolva!
A kompakt szabadidő-autó sportosabb arcot és takarékosabb dízelmotorokat kap.
Vágólapra másolva!

Már hároméves a piacon nem sok vizet zavaró, Dél-Koreában készülő Renault Koleos, a francia gyártó most a szokásos frissítéssel próbál lendületet adni az eladásoknak. A kompakt szabadidő-autó ezentúl krómozott hűtőráccsal, vékonyabb fényszórókkal, új lökhárítóval és motorháztetővel készül. Lecserélik a külső visszapillantókat, amelyekbe LED-es indexek kerülnek.

Az új orr alaposan megváltoztatja a Samsungtól származó autó karakterét, mellyel jobban kilóg európai fejlesztésű társai közül. A hátsó részét érintetlenül hagyták, friss alufelnikkel próbálták még jobban feldobni a külsejét, és bevezettek egy új, élénk narancssárga színt is. Átalakul a műszerfal, az utasteret új kárpitozás és néhány új dekorbetét dobja fel.

Piactól függően két dízelmotorral, a 150 és 175 lóerős kétliteressel, illetve 2,5 literes, 170 lóerős benzinessel lesz elérhető a Koleos. Átdolgozták a gázolajos egységeket, a hozzájuk kapcsolódó kézi váltók áttételezésén is változtattak a mérnökök, így a Koleos szén-dioxid-kibocsátása és fogyasztása is csökkent.

Utóbbiról nem közölt részleteket a Renault, a károsanyag-kibocsátás a 150 lóerős dízelnél kilométerenként 148, a 175 lóerős esetében 166 grammra módosult. A megújult Koleost továbbra is a Nissan-féle összkerékhajtási rendszerrel forgalmazzák.