Karbonszálas különkiadás a BMW M3 szedánból

Vágólapra másolva!
A kupé után a négyajtós M3-asból is készült egy 67 darabos különkiadás.
Vágólapra másolva!

Carbon Racing Technology (CRT) néven épített különkiadást az M3 szedánból a BMW. A modell elnevezésében gyakorlatilag minden benne van, amit tudni kell róla. Egyes karosszéria-elemeket karbonszál-erősítésű műanyagból (CFRP) készítettek el a mérnökök, a technológia 2013-tól, az i3 és i8 sorozatgyártásának beindításával tömeggyártásba kerül.

Az első légterelő és a hátsó szpojler mellett műanyagból formálták a motorháztetőt és a kagylóüléseket, a sportkipufogót titánból készítették el és egyéb súlycsökkentő trükköket is alkalmaztak a bajorok. 45 kilogrammot sikerült lefaragni a szedán tömegéből, de ha a fedélzeti spórolásokat is beleszámoljuk, már 70 kilogramm a mínusz.

Az M3 GTS 4,4 literes V8-asát kapta a különkiadás 450 lóerővel és 440 Nm-es csúcsnyomatékkal. Az erőt hétfokozatú M duplakuplungos váltó továbbítja a hátsó kerekekhez. Nulláról százra 4,4 másodperc alatt gyorsul, végsebessége 290 km/óra. Módosították a hátsó felfüggesztéseket és a menetstabilizáló programozását.

Nagyteljesítményű, hatdugattyús fékrendszerrel szerelték fel és 19 colos, fekete felniket terveztek hozzá. További exkluzív extra a Frozen Polar ezüst fényezés és a kéttónusú, piros-fekete sportülés. Németországban a különlegesség alapára 35 millió forint.