300 lóerős lehet az Audi Q3 sportváltozata

Vágólapra másolva!
Már dolgozik a Q3 sportváltozatán az Audi, a 300 lóerős modell legkorábban jövő ősztől lehet rendelhető.
Vágólapra másolva!

Az Audi főnöke, Rupert Stadler a Q3 zürichi bemutatóján elárulta, hogy a szabadidő-autóból hamarosan sportváltozat is készül. Ebbe a 2,5 literes, öthengeres turbómotor 300 lóerős változata kerül, premierje viszont legkorábban jövő ősszel lehet esedékes.

A Q3 ugyanarra a padlólemezre épül, mint a Volkswagen Tiguan, 4,39 méter hosszú, 1,83 méter széles és 1,6 méter magas. Az összehasonlítás kedvéért: 24 centiméterrel rövidebb, 5 centiméterrel keskenyebb és ugyanennyivel alacsonyabb a Q5-nél.

A gyengébb motorok közül a kétliteres turbós benzines 170 és 211 lóerős kiadásban lesz elérhető, utóbbival 6,9 másodperc alatt gyorsul százas tempóra a Q3, végsebessége 230 km/óra. 177 lóerővel érkezik a kétliteres dízel, a 140 lóerős verzió később jön. Ez a motor elsőkerék-hajtással 5,2 literes átlagfogyasztást produkál majd. A két benzinmotor és az erősebb dízel quattro összkerékhajtással érkezik. Hatfokozatú kézi váltót kap alapáron a gyengébb benzines és dízelmotor, az erősebbeket hétfokozatú S-tronic duplakuplungossal szerelik.