Vágólapra másolva!
Michelisz Norbert a túraautó-világbajnokság egyik doningtoni futamán sem szerzett pontot. Az első versenyen saját hibája után állt ki a bokszba, végül nem rangsorolták, a másodikon kiforgatták és 12. lett.
Vágólapra másolva!

Michelisz Norbert a rossz gumiválasztás miatt csak a 18. helyről vághatott neki a túraautó-világbajnokság doningtoni futamainak. A kicsit nedves pályán mindkét versenyen próbált előretörni a magyar versenyző, a nagy igyekezetben azonban előbb hibázott, majd kiforgatták.

Az első versenyen egy merész előzéssel próbálkozott Michelisz, az autó jobb oldalával a nedves fűre futott és azonnal megpördült. Megsérült az autó, elhajlott a kormányösszekötő rúd, Michelisz kiállt a bokszba és hat kör hátránnyal fejezte be a versenyt, helyezettként nem rangsorolták. A második futamon a 18. rajthely ellenére is pontszerző helyen haladt Michelisz, Christian Poulsen megelőzése után már nyolcadik volt, de a dán nem bírta elviselni, hogy elvették tőle a pozíciót. A célegyenesre fordító kanyarban lehetetlenül rövid féktávot próbált venni, kiforgatta Micheliszt, aki egészen a 15. helyig esett vissza.

Végül a 12. helyen hozta be a magyar versenyző a Zengő Motorsport BMW-jét, mindkét futamot a chevrolet-s Yvan Müller nyerte csapattársa, Robert Huff előtt. Michelisz a privátoknak kiírt Yokohama Trophyban megőrizte első helyét, két ponttal előzi meg Poulsent, a világbajnoki összetettben maradt hetedik.

Forrás: FIA WTCC