Megvalósulhat a Volkswagen retrókisbusza

Vágólapra másolva!
A Bulli elektromos változata idén márciusban mutatkozott be a Genfi Autókiállításon. Három év múlva jöhet a szériaváltozat, hagyományos motorokkal.
Vágólapra másolva!

Forrás: Volkswagen

A Volkswagen konszern vezetősége a Bulli tanulmányautó sikerén felbuzdulva állítólag fontolóra vette a sorozatgyártást. A 60-as évek Microbusának stílusában megtervezett egyterű a márka második retrós modellje lehetne az új Beetle mellett.

Az ötszemélyes Bulli alig nagyobb egy Polónál, hossza 3,99 méter, szélessége 1,75 méter, magassága 1,7 méter. Ha gyártásba kerül, akkor valószínűleg a Volkswagen mexikói, pueblai gyárából gördülhetnek majd ki a kész példányok 2014-től. Ugyanitt készül a Jetta és az új Beetle is, jövő nyártól pedig a Beetle nyitott változatának gyártása is beindul.

Ha rábólint a vezetőség a gyártásra, akkor a Bulli valószínűleg hagyományos benzines és dízelmotorokat kap majd, a tanulmányautóban lévő 115 lóerős villanymotor gyártása kezdetben nem valószínű.

Forrás: Volkswagen

Szakértők szerint a Bulli hamar kultuszautóvá válhatna, és különösen az Egyesült Államokban tehetne szert nagy népszerűségre, mivel ott még mindig nagy szeretettel gondolnak a hippikorszak emblematikus járművére, az eredeti Microbusra.

"Tervezőként engem meggyőzött az ötlet" - nyilatkozta Walter de' Silva, a Volkswagen-csoport dizájnigazgatója az Autocarnak. "Már nincs hely a palettánkon még egy hagyományos buszlimuzinnak, de ez más miatt lenne vonzó, mivel a praktikumot a hagyományokkal ötvözné" - tette hozzá.