Kadhafi egyedi Fiat 500-ast rejtegetett

Fiat 500 Castagna Kadhafi
Vágólapra másolva!
Az elektromos kisautót egy olasz cég gyártotta a líbiai vezérnek. Az 500-as egyedi darab, luxuskivitelű belsőtérrel és az átlagosnál nagyobb hatótávval.
Vágólapra másolva!

Forrás: Corriere Della Sera

A világ nagyhatalmú vezetői gyakran hódolnak különleges szenvedélynek, az uralkodók és diktátorok többsége rajong az autókért. Moammer Kadhafi például az elektromos autók megszállottja. Amikor a felkelők megtámadták a főhadiszállását, több villanyautó is előkerült, köztük egy igazi ritkaság, a milánói Castagna manufaktúránál készített egyedi Fiat 500-as.

Forrás: Corriere Della Sera

Az olasz cég katalógusában tucatnyi átalakítási lehetőség szerepel, de ezek csupán irányadóak, minden ügyfél saját igényei szerint állíthatja össze autóját. Kadhafi Líbia színeibe öltöztette az ajtók nélküli kis Fiatot. Metálzöld-arany fényezést, 17 colos könnyűfém felniket, bézsszínű vászontetőt, fával és bőrrel feldobott belsőt kért.

Forrás: Corriere Della Sera

Orrán a Fiat logó helyére saját embléma került, melyen Afrika sziluettje és Líbia látható. A jelvény alatt található a villanyos apróság legfontosabb alkatrésze, a töltő csatlakozója. A Castagna cég az elektromos autózás minden jelenlegi problémáját megoldotta Kadhafi számára.

Forrás: Corriere Della Sera

A 46 lóerős elektromotort annyi lítium-ion akkumulátor táplálja, amennyi 260 km megtételére elég, ráadásul egy hatalmas gyorstöltőt is rendelt hozzá, mellyel tíz perc alatt újratölthető az 500-as. Az egyetlen példányban létező ritkaság becslések szerint 100 ezer eurót, közel 26,5 millió forintot ér.