A svéd márka vesztesége folyamatosan emelkedik, a gyártás gyakorlatilag áll, a kiskereskedelmi értékesítés viszont dinamikusan nőtt.

A Saabot birtokló holland Swedish Automobile már augusztus elején azt közölte: fennáll a veszélye annak, hogy végleg kifogynak a pénzből. A Swedish Automobile - korábbi nevén Spyker - 152 millió euró veszteséget könyvelt el a második negyedévben az egy évvel korábbi 60 millió eurós deficittel szemben, ezért szerdán bejelentették, hogy csődvédelmet kérnek. A bevétel 102 millió euróra csökkent 198 millióról, miután a második negyedévben pénzhiány miatt sokáig állt a gyártás.

A társaság nettó adóssága 284 millió euróra nőtt június végén, a március végi 209 millióról. Ezzel együtt az év első hat hónapjában sikerült több autót eladni: a nagykereskedelemben 12 ezret, márkakereskedőkön keresztül 15 ezret, ami egy évre vetítve 26 és 44 százalékos növekedés. A tulajdonos, számos sikertelen próbálkozás után, két kínai céggel - a Pang Da Automobile Trade és a Zhejiang Youngman Lotus Automobile nevű vállalatokkal - tudott olyan megállapodást kötni, amely legalább középtávon biztosítja a Saab fennmaradását. Ehhez azonban még szükség van a kínai és az európai hatóságok engedélyére, így a rövid távú finanszírozás - elsősorban a bérek kifizetése - állandó gond maradt a Saab számára.