Sportos Astra és villanyautó az Opel standján

Vágólapra másolva!
Több különböző karakterű modellel készült az Opel Frankfurtra. A Fiattól származó Combótól a futurisztikus villanyautóig minden műfajban mutatnak valamilyen újdonságot, de egyik leleplezés sem okozott meglepetést.
Vágólapra másolva!

Forrás: Opel

Ott voltunk a nemzetközi menetpróbáján, az Ampera ünnepélyes bemutatóját azonban Frankfurtban tartották. Ez az autó áll az Opel jövőre koncentráló E-Mobility programjának csúcsán, de nincs egyedül, mellette ott a márka legendás rekorder autóinak nevét viselő RAK e, amely futurisztikus külsejével a távoli jövőt szimbolizálja.

Forrás: Opel

A kétüléses apróságot elektromotor hajtja, és az akkumulátorok nagy tömege ellenére a súlya csupán harmada egy mai kisautóénak. Hatékonysága nem csak az emissziós értékekre, hanem az üzemeltetésre is vonatkozik, a gyár kalkulációi szerint száz km-nyi autózás csupán egyetlen euróba kerül vele.

Hagyományos autókkal is készültek a rüsselsheimiek, a kompakt egyterűek vásárlói először találkozhatnak az új Zafirával, amely a Tourer utónevet kapta és eddig szokatlan multimédiás extrákkal is felszerelték. Mindent a kényelemre tettek fel, hogy a család már az autóban is otthon érezze magát.

Forrás: Opel

A kiöregedett Combót a Fiat Doblo átemblémázott változatával váltják le. Ezzel a lépéssel az Opel megspórolta a fejlesztés költségeit, és kéz alatt hozzájutott egy már bevált konstrukcióhoz, így azoknak a vevőknek is tud haszonjárművet kínálni, akik jobban bíznak a német márkajelzésben, bár maga az autó továbbra is Törökországban készül. A stand igaz néznivalója az Astra háromajtós GTC változata, melynek fejlesztésére minden eddiginél több figyelmet fordítottak, hogy méltó legyen a Manta és a Calibra vérvonalának pótlására.