Multimédiás nappali a Volvótól

Vágólapra másolva!
A Volvo jövőbeli nagy limuzinjainak előképe a Concept You. Átlagon felüli kényelmet, exkluzív minőséget és modern multimédiás szórakoztatóelektronikai felszereltséget tartogat a legújabb formatanulmány utastere.
Vágólapra másolva!

Forrás: Volvo
További képek a Volvo Concept You tanulmányautóról a galériában. Kattintson a képre!

A Concept Universe tanulmánnyal már utalt rá a Volvo, hogy hamarosan alapjaiban változtatja meg modellkínálatát, és rögtön egy csúcsmodellnek való nagy limuzin mutattak be, melyen a régi PV444, kocka Volvók, Jaguarok és Rolls-Royce-ok jellegzetes formai elemei találkoztak. Az akkori koncepció továbbgondolása a Concept You tanulmány. Megtartotta a jellegzetes orrot és az ellentétesen nyíló ajtókat, a háta pedig mégjobban hasonlít az Audi A7 Sportback-re, a tervezők szerint ez az új divat Európában.

Forrás: Volvo

Ezt a hátsó lámpákig nyúló tetőívet keresik most a vásárlók a négyajtós kupé felépítéssel együtt, melyhez a Volvo is csatlakozni szeretne. Nem csupán a formára gondoltak, az utasteret úgy alakították ki, hogy minden luxusautónál különlegesebb és kényelmesebb legyen. Elhagyták az összes gombot, helyettük érintőképernyőket építettek be, melyek ismerősek lehetnek az okostelefonok használóinak. Egyszerűbb kezelhetőséget és új kommunikációs lehetőségeket ígér ez az autós informatikai rendszer, melyet a svéd ergonómia szerint formázott belső egészít ki.

Forrás: Volvo

A sofőrt előtérbe helyező első ülést optikailag is elválasztották a kifogástalan kényelemre koncentráló második sortól. A döntően fából, bőrből és fémből készült belső anyagok hátrafelé világosodnak és klubszobai hangulatot teremtenek a hátul ülők számára. A padló a skandináv otthonokhoz hasonlóan fából készült, akárcsak az ajtópanelek, melyek a kézzel készült gyapjúszőnyeghez illő olasz textilborítást kaptak. A most kiállított terv jó lehetőség arra, hogy tanulmányozzák a vevők reakcióit és megtudják, milyen irányban érdemes tovább indulniuk a fejlesztéssel.