Videón az új Citroën DS5

Vágólapra másolva!
A Frankfurti Autószalonon bemutatkozó Citroën újdonság már mozgásban is látható. A DS5-ös már hibrid változatban is kapható lesz.
Vágólapra másolva!

A Citroën két éve találta ki, hogy DS néven egy új prémium modellcsaládot hoz létre, amellyel a márka azt szeretné bizonyítani, hogy most is képes a legendás DS-hez hasonló minőségű autók gyártására. A DS3-as és a DS4 után idén, a Frankfurti Autószalonon mutatkozott be először az európai közönségnek a DS5, amely a legnagyobb a modellcsaládban. Két gyári videónak köszönhetően már mozgásban is láthatjuk az új modell, amely egyszerre egyterűs és szabadidő-autós vonásokkal is rendelkezik.

A 4,52 méter hosszú és 1,85 méter széles DS5 az első Citroën, amely megkapta a Hybrid4 elnevezésű dízel-hirbid technológiát, amelyet a Peugeot már két modellben is használ. Ez egy 163 lóerős, kétliteres dízel és egy - a hátsó tengelyhez épített - 37 lóerős elektromos motor társítását jelenti. A 200 lóerős összteljesítményű rendszer összkerékhajtásként is funkcionál, kis távolságon képes önálló elektromos hajtásra is, de legnagyobb előnye a 99g/km-es szén-dioxid kibocsátás.