Pénteken mutatják be az új 3-as BMW-t

2011.10.12. 12:27

A Frankfurti Autószalonra nem vitték el legfontosabb újdonságukat a bajorok, az új 3-as BMW bemutatóját későbbre halasztották. Már csak kettőt kell aludni, hogy minden kiderüljön a népszerű sportlimuzinról. A BMW élő internetes adásban leplezi le az F30-as kódjelű hatodik generációt.

 

 

Néhány adatot már szinte biztosan tudni lehet az új 3-asról, amely az F20-asnak keresztelt 1-es sorozat és 1982-ben bemutatott, mai napig kultivált elődje után az F30-as gyári kódot kapja majd. A benzines kínálat első darabja az 1,6 literes turbómotor lesz, amely a kisebb modellben 136 és 170 lóerőt teljesít. Már a kétliteresből is lesz turbós 184 és 245 lóerő közötti teljesítménnyel, de lesz még erősebb, háromliteres turbós is, amely más modellekben 306 lóerős, de még tovább erősödhet.

 

 

Mivel a BMW 2012-tól beszáll a DTM-be, várhatóan az új M3-as érkezésére sem kell majd sokat várni, amely a Túraautó Világbajnokságbeli szereplés miatt valószínűleg újra V8-as szívómotort kap. Dízelből a kétliteres az alap, a takarékos 163 lóerős mellett a 184 lóerőst szerelik egy turbóval, de lesz ikerturbós változat is a tervek szerint 218 lóerővel. Itt is a hathengeres, háromliteres motor a következő, melyből 258 lóerős lehet a sima turbós, csúcsváltozata pedig már más BMW modellekben is 313 lóerőt tud.

 

 

A típus történetében először hibridváltozat is lesz, amely a 7-es és az X6-os után az ActiveHybrid nevet viseli majd. A bajorok korábban már bemutattak egy sivatagi tesztelésről készült kisfilmet, de akkor még erősen álcázva látszott csak a sportlimuzin. Ugyanolyan keveset mutattak a Nürburgringen készült lesifotók, majd egy reklámfotózáson "lebukott" a 3-as.

 

 

A gyengeminőségű, nem kifejezetten előnyös szögből készült fotókon már kivehető volt, hogy megtartja eddigi karakterét, miközben az 5-ösre is hasonlít majd egy kicsit. A végeredményre már csak péntekig kell várni, aki szeretné élőben követni a show-t, a BMW Facebook-oldalára csatlakozva megteheti, addig is egy kis múltidézéssel tartják fenn az izgalmat a bajorok, készítettek egy-egy videót, melyen a klasszikus generációk képe rajzolódik ki.