A rengeteg teszt után a McLaren végre el merte vinni az MP4-12C-t a legfontosabb megmérettetésre, a Nordschleifére. Az autó nem vallott szégyent, alaposan megverte a Ferrari 458 Italiát.

A megbizhatósági gondokkal küzdő McLaren MP4-12C-t már számtalan versenypályán tesztelték, de eddig valamiért mindig elkerülte a legfontosabb összemérést, a Norschleifét. A legendás 20,8 kilométeres versenypálya manapság a sportautók fokmérője, itt minden modellről kiderül, hogy pontosan mire képes. A McLaren elérkezettnek látta az időt, hogy végre itt is kiderüljön, hogyan állnak a vetélytársakhoz képest.

 


Az autót Horst von Saurma tesztelte, aki a német Sport Auto magazinnak végzi az itteni  méréseket, szinte a teljes szupersportautó-kínálatot végigvezette ezen a versenypályán.

Az MP4-12C végül nem okozott csalódást 7:28 perces időt repesztett, amellyel a Porsche 911 GT2 RS és a Gumpert Apollo Sport után a harmadik a német magazin listáján. A McLaren arra lehet büszke, hogy a nagy riválist, a Ferrari 458 italiát 10 másdoperccel megverte, de a  vert mezőnyben ott a Mercedes-Benz SLS AMG és a Corvette ZR-1 is.