Év végére a világ legnagyobb autógyártója lesz a Volkswagen

Vágólapra másolva!
A Volkswagen csak 2015-re tervezte, de már idén a világ legnagyobb autógyártója lesz. Év végéig 7,8 millió autót adnak el a németek.
Vágólapra másolva!

Üzleti terveiben már régóta azzal számol a Volkswagen csoport, hogy a világ legnagyobb autógyártója lesz, a cég elemzői 2015-re várták a hatalomátvételt. A körülmények szerencsés összejátszása folytán a tervezettnél négy évvel korábban, már idén világbajnokok lesznek, megelőzve a General Motorst és a Toyotát.

A JD Power várakozásai szerint év végéig 7,8 millió járművet ad el világszerte a Volkswagen, jócskán megelőzve a 7,2 millióig jutó General Motorst. Kína a wolfsburgiak sikerének kulcsa, az ázsiai országban nincs erősebb piaci szereplő a németeknél, két új gyárat is felhúztak nemrégiben.

Forrás: Volkswagen

Minden előzetes várakozást felülmúlt a Volkswagen európai szereplése, az értékesítés nyolc százalékkal nőtt, miközben az Egyesült Államokban is javított a gyártó. Eközben az eddigi éllovas Toyotának a márciusi japán földrengés miatt jelentősen csökkentenie kellett gyártási kapacitását. A Volkswagen 2018-ban szerette volna átlépni a tízmilliós értékesítést, de a friss elemzések szerint már 2015-ben eléri az álomhatárt.