Kiszivárgott képek az új Toyota sportautóról

Toyota FT-86
Vágólapra másolva!
A Subaruval közösen kifejlesztett FT-86 szériaérett verziójáról kiszivárgott egy brosúra. A képeken látszik, hogy mennyit változik a modell a beharangozó tanulmányautókhoz képest. 
Vágólapra másolva!

A Toyota elég sokáig nem rendelkezett sportautóval, ezért minden ilyen modell bevezetését alaposan megfontolják. Elég csak arra gondolni, hogy az LF-A-t hány éven keresztül mutogatták, mire szériában is megjelenhetett, de hasonló sorsot futott be az új kis sportautójuk. A Subaruval közösen kifejlesztett FT-86 már elég régóta kering a köztudatban, az idén már két beharangozó tanulmányautót is láthattunk belőle a Genfi, majd a Frankfurti Autókiállításon.

A modell hivatalos bemutatkozására még várni kell, valószínűleg a januári Tokiói Autószalonon végre lehull a lepel az új élményautóról. A végleges formáját azonban már nem tudták titokban tartani, kiszivárgott egy gyárinak látszó brosúra, amelyen nem csak az autó külseje, hanem az utastér is látszik.

Forrás: Toyota

Az FT-86 nagy vonalakban nem változott, de azért a LED-sor, a fényszórók és egy kicsit a lökhárító is más lett. Sajnos a műszaki adatokról továbbra sem lehet tudni semmit, 200 lóerő körüli teljesítményt várnak a modelltől.

Forrás: Toyota