Hivatalos fotón a Subaru új kupéja

Subaru BRZ
Vágólapra másolva!
Véglegessé vált a Toyotával közös sportkupé formaterve. Az egyetlen hivatalos képen látható kupé a Los Angeles-i Autószalonon mutatkozik be élőben, de a szériaváltozat premierje decemberben lesz.
Vágólapra másolva!

Nem borzolják tovább a rajongók idegeit a japánok, megmutatták milyen lesz a Toyotával közösen fejlesztett BRZ sportkupé, legalábbis hátulról. A Subaru-kékben fotózott autó egyelőre még csak modell, utastere egyáltalán nincs, a Los Angeles-i Autószalonon is sötét üveggel kerül fel a pódiumra, a decemberi Tokiói Autószalon közönsége azonban már a végleges változatot láthatja. Nem okoz nagy meglepetést a formaterv, hiszen már a Toyota is régóta közöl ízelítőket és terveket saját autójáról.

Forrás: Subaru

A klasszikus orrmotor, hátsókerék-hajtás mellé klasszikus kupéforma jár japánosan semleges körítéssel. A kooperáló gyártók szeretnék megkülönböztetni modelljeiket, ezért a Toyota mindenhol változtat majd egy kicsit saját sportkupéján, nem csak egy egyszerű emblémacseréről lesz szó. Műszaki alapjaik azonban közösek lesznek, most az egyszer a Subaru is lemondott az összkerékhajtásról, hogy igazi könnyű és sportosan viselkedő kupéja lehessen, amely alacsonyabb súlypontja miatt is kiegyensúlyozottabb. A BRZ piaci debütálása jövő tavasszal várható.