Talmácsi nyerte a motorosok autóversenyét

Vágólapra másolva!
Mi történik akkor, ha a legjobb magyar gyorsasági motorversenyzőket összeeresztik egy vezetéstechnikai pályán? Természetesen versenyezni fognak, de ez esetben nem biztos, hogy a leggyorsabb nyer.
Vágólapra másolva!

Fotó: Földi Imre/MTI
Fotó: Földi Imre/MTI

Nem Talmácsi volt a leggyorsabb, de ő ütötte el a legkevesebb bóját

Rendhagyó versenyt rendeztek csütörtökön a Hungaroring közepén található vezetéstechnikai tanpályán. A négy résztvevő a jelenleg legeredményesebb motoros versenyző volt: a 2007-ben vb-győztes Talmácsi Gábor, a Supersport 600 vb-n induló ifjabb Tóth Imre és Németh Balázs, valamint a Superstock 1000 sorozatban szereplő Győrfi Alen csapott össze egy Honda CR-Z-vel. Az elődöntőben a Team Hungary Toth két pilótája, Tóth és Németh egymással, Talmácsi pedig Győrfivel mérkőzött meg. Az időeredmények alapján Németh és Győrfi jutott volna a fináléba, de mindketten sok bóját ütöttek el, így a pontosabban autózó Talmácsi és Tóth került a döntőbe. A harmadik helyért rendezett versenyt Győrfi nyerte, a fináléban pedig - ismét a precízebben autózó - Talmácsi volt jobb.

Nézze meg, hogyan gyűlt meg a motorversenyzők baja az ESP-vel!

"A legjobb időt nem én értem el, de nem is ez volt a feladat, hanem a hibátlan és gyors vezetés, amelyben én teljesítettem a legjobban. Mindig azt vallottam, hogy a kevesebb néha többet ér, és mindig arról voltam híres, hogy a versenyeim alatt a fejemet is használom" - mondta a verseny után Talmácsi.

Fotó: Földi Imre/MTI
Fotó: Földi Imre/MTI

Balról jobbra: Győrfi, Németh, Tóth és Talmácsi Gábor