Pivo 3: Sör helyett háromüléses Nissan villanyautó

nissan pivo 3
Vágólapra másolva!
A Tokiói Autószalonra a Nissan elkészítette a harmadik Pivót, amely a legközelebb áll a sorozatgyártáshoz.
Vágólapra másolva!

Forrás: Nissan
Kattintson a képre a galériához!

A 2005-ös Pivo és a 2007-es Pivo 2 után idén mutatja be a városi miniautó-tanulmány sorozatának harmadik darabját. Bár az újdonság megtartotta a háromüléses kialakítást középen a vezetőüléssel, és a négykerék-kormányzást is, szögletesre változott formaterve már sokkal közelebb áll a valódi autókhoz, mint a korábbiaké.

Forrás: Nissan

A három méter hosszú Pivo 3-at négy kerékagyba épített villanymotor mozgatja, ezért nincs is hagyományos motortere, és mind a négy kereke nagy szögben elfordítható. Emiatt a manőverezhetőség elsőrangú, fordulókörének átmérője mindössze négy méter.

Nézze meg mozgás közben!

A Pivo 3 másik különlegessége, hogy a megfelelő infrastruktúrával ellátott parkolókban magát vezeti, megkeresi a helyet, és be is áll önállóan. A vezető akár okostelefonnal is magához hívhatja az autót, ilyenkor a Pivo 3 a parkoló kijáratánál veszi fel a "sofőrjét".

Még nem döntötte el a Nissan, hogy gyártásba veszi-e a Pivo 3-at. Az biztos, hogy a Leaf után a következő villany-Nissan egy kisteherautó lesz, és a luxusmárkájuk, az Infiniti is hamarosan bemutat egy elektromos autót. Azt azonban még mérlegelik, hogy ezek után a Pivo 3-at vagy a korábban bemutatott elektromos sportkocsit vegyék-e 2016 körül gyártásba.