Közúti baleset miatt kiesett Walesben a már világbajnok Loeb

Vágólapra másolva!
Egy közúti baleset miatt kiesett a Wales-rali vasárnapi zárónapján Sébastien Loeb, aki már korábban bebiztosította sorozatban nyolcadik világbajnoki címét.
Vágólapra másolva!

A 37 éves francia versenyző a versenyre menet az összekötő szakasz egyik keskeny szakaszán karambolozott egy spanyol ralirajongók által vezetett bérautóval. Senki sem sérült meg, de a francia pilóta Citroën DS3 WRC-je annyira megrongálódott, hogy nem állhatott vele rajthoz az utolsó hat gyorsasági szakaszra. A csapat a nap folyamán megpróbálja legalább annyira rendbe hozni a kocsit, hogy jelképesen áthajthasson majd a célvonalon.

Loeb péntek óta vallhatja magát nyolcszoros vb-győztesnek, miután egyetlen riválisa, a finn Mikko Hirvonen kicsúszott, és feladta a versenyt.

"Közúton voltunk, és szemből belénk jött egy autó" - nyilatkozta Loeb. "Az út szélére húzódtam, de Walesben vagyunk, és ő nem volt walesi, ezért az út rossz oldalára húzódott, és összeütköztünk. Nem volt nagy erejű ütközés, de a hűtő kilyukadt, és nem tudtunk továbbmenni. Ez van. De minden rendben, világbajnokok vagyunk, nincs probléma!"

Forrás: AFP