Világautó lett az új Ford Kuga

Vágólapra másolva!
A Ford a Los Angeles-i Autószalonon mutatja be az Escape új generációját, amely a Kugát váltja az európai piacon. Genfben tartják az itteni premiert.
Vágólapra másolva!

Forrás: Ford
Még több fotó a galériában. Kattintson a képre!

Csak három évet kapott a bizonyításra az európai piacon a Ford Kuga aktuális generációja, máris egy teljesen új modellel váltják le. Ennek oka, hogy a Focushoz hasonlóan kompakt SUV-jából is világautót csinál a Ford, a Los Angeles-i Autószalonon ezen a héten bemutatkozó új Escape Kugaként kerül piacra a mi kontinensünkön.

Forrás: Ford

Már év elején Detroitban, a Vertrek tanulmánnyal jelezte a Ford, hogy milyen formavilágra lehet számítani, a szabadidő-autó front része leginkább a Focusra hasonlít. Az új Kuga elődjénél tíz centiméterrel hosszabb, amelynek leginkább az utasok örülhetnek: nagyobb hátsó lábteret és csomagtartót sikerült kialakítani.

Forrás: Ford

Az új Kuga légellenállása tíz százalékkal jobb elődjénél, a szabadidő-autó fejlesztése során is fontos szempont volt a takarékosság. Ugyanazokkal az EcoBoost benzinmotorokkal lesz kapható a Kuga, mint a Focus és Mondeo, 1,6 és kétliteres dízelmotorok is érkeznek. Front- vagy összkerékhajtás közül lehet választani, az elektronikusan vezérelt 4x4-es rendszer ezentúl nem csupán a tengelyek, hanem a kerekek között is osztogatja a nyomatékot.

Forrás: Ford

A Focusból ismert segédrendszerek, mint a parkolássegítő- és holttérfigyelő rendszer a Kuga opciós listáján is megjelennek, mozgásra reagáló, elektromotorral mozgatott csomagtérfedél is rendelhető lesz. Európában a márciusi Genfi Autószalonon tartják a premiert.

Forrás: Ford