Videón a Toyota új sportautója

Vágólapra másolva!
Egy hét múlva a Toyota visszatér a sportautó piacra, a gyár történetének egyik legizgalmasabb modelljével. A Subaruval közösen fejlesztett FT-86-ról most kikerült egy kis hangulatvideó, amelyen már néhány végleges részlet is látható.
Vágólapra másolva!

A Toyota új sportautója, az FT-86 elvileg a jövő héten, a Tokiói Autószalonon mutatkozik be, de a gyártó már most kihozott egy kis videót, amelyből több részlet is kiderül. Persze már nem sok titok van az autó körül, hiszen a Subaruval közösen fejlesztett modellről már több tanulmányt bemutattak, jó pár információ kiszivárgott.

A Toyota alapvetően egy könnyű és megfizethető sportautót akart építeni, amelyet a hátsókerék-hajtás, a csekély öntömeg és az alacsony súlypont miatt élvezet lesz vezetni. A kétliteres szívómotor teljesítményéről még nincs pontos adat.

Még arról is csak találgatások vannak, hogy a jelenleg FT-86 kódnéven futó modell valódi neve mi lesz. A legvalószínűbb az, hogy Amerikában Scion FR-s, míg Európában Celica néven kerül a kereskedésekbe. A videó az autó kifejlesztésének folyamatait veszi végig.