Új gumiabroncs koncepciót mutatott be a Bridgestone

Bridgestone új abroncs
Vágólapra másolva!
A japán gumiabroncsgyártó egy olyan új abroncsot fejlesztett ki, amelyet nem kell felfújni. Az új kerék elviekben biztonságosabb és környezetkímélőbb.
Vágólapra másolva!

Első ránézésre kicsit meglepő a Bridgestone új kereke, de korábban már a Michelin is bemutatott ilyen méhsejt-szerkezethez hasonló abroncsokat. Az új kerék legnagyobb erénye, hogy száz százalékban újrahasznosítható, valamint a szerkezete már nem igényli a folyamatos ellenőrzést. Emellett az új abroncs javítja a biztonságot, hiszen nem kell félni a defektektől.

Az új abroncs azonban kérdéseket is felvett, hiszen azt nem tudni, hogy hogyan lehet átállni a régi abroncsokról az újakra. Az sem világos még, hogy pontosan milyen időközönként használódnak el a kerekek, illetve kompletten kell őket cserélni, vagy elég csak a futófelületet. Azt sem tudni, hogy mennyire jól viselik ezek a kerekek a dinamikus behatásokat, illetve a sportos vezetést.

Forrás: Bridgestone

Kérdés tehát sok van még, de a Bridgestone úgy nyilatkozott, hogy ezt a technológiát azzal a céllal fejlesztette ki, hogy később a gyakorlatban is megvalósítsa.