Kiszivárgott fotókon az új Mercedes-Benz SL

Mercedes-Benz SL
Vágólapra másolva!
A Mercedes-Benz SL következő generációja drasztikus súlycsökkentésen esik át, miközben modernizálódik a motorválasztéka. Hivatalosan januárban mutatkozott volna be, de mégis kiszivárgott a gyári prospektusból néhány fotó.
Vágólapra másolva!

Hivatalosan a januári Detroiti Autószalonon mutatkozott volna be a Mercedes-Benz klasszikus roadstere, az SL. Elvileg a napokban a márka elküldte volna bemutató sajtóközleményét, de lesifotósok most is megelőzték a gyártót, egy prospektusból kiszivárgott néhány fotó.

Formailag nem nagy meglepetés az új SL, az SLS és az SLK vonalaihoz igazították a kinézetét, bár a CLS vonásait is fel lehet ismerni rajta. Az utastérben is a többi roadster megoldásait alkalmazták, így az új SL tökéletesen illeszkedik a mostani Mercedes-Benz-kínálatba.

Nem meglepetés, hogy elektromosan mozgatható a fémből készült tető, de felárért azt is lehet szabályozni, hogy a középső üvegtető mennyi fényt engedjen be az utastérbe.

Forrás: Mercedes-Benz

Az új SL legnagyobb újdonsága az, hogy nagyon nagy gondot fektettek a súlycsökkentésre, ezért a karosszéria 90 százaléka alumíniumból van, de a motorháztető, a csomagtartó és az ajtók műanyagból készülnek. Csupán a kulcsfontosságú A-oszlopnál alkalmaztak nagyszilárdságú acélt. Ezért az autó súlya átlagosan körülbelül 140 kilogrammal kevesebb lesz, de ez a különböző változatoknál más és más lehet. Az új SL karosszériája 20 százalékkal merevebb lesz, mint az elődje, miközben a fogyasztás 30 százalékkal csökken.

Forrás: Mercedes-Benz

Ez utóbbiban valószínűleg az átalakuló motorkínálat is szerepet játszik, az új SL-be már modern V6-os, V8-as és V12-es erőforrások kerülnek be. Ezekhez hétfokozatú automata váltót párosíthatnak, de valószínűleg a start/stop és fékenergia-visszanyerő rendszerek is bekerülnek a nagyobb modellekbe.

Forrás: Mercedes-Benz

A modell hivatalosan a Detroiti Autószalonon mutatkozik be, az európai debütálásra márciusig (a Genfi Autószalonig) kell várni.