Tíz perc alatt 300 ezer forintnyi gyorshajtást mértünk be

Vágólapra másolva!
2008 májusa óta magánszemélyek és önkormányzatok is végezhetnek sebességmérést, ám a rendőrség eddig senkivel sem tudott megállapodni, így egyetlen magántraffipax sem működik az országban. Kipróbáltunk egy szabványosított gépet, tíz perc alatt 300 ezer forintnyi büntetést mértünk be.
Vágólapra másolva!

Hatalmas üzlet lehetne a magán sebességmérés, amire elvileg 2008 májusa óta bárkinek lehetősége van egy hitelesített traffipax birtokában, feltéve, ha sikerül megállapodnia az adott útszakasz kezelőjével és a rendőrséggel.

Egy általunk kipróbált - a rendőrség előírásainak is megfelelő - 3,2 millió (plusz áfás) lézeres sebességmérővel tíz perc alatt, tíz olyan sebességtúllépést mértünk be az M1, M7 autópálya kivezető szakaszán, amelyekért egyenként 30 ezer forintos büntetés szabható ki. Annak, hogy az utak mentén nem találkozni magán-traffipaxokkal meglehetősen egyszerű oka van, a rendőrség eddig senkivel sem tudott megállapodni.

A rendőrség sajtóosztályától nem kaptunk pontos válasz arra, hogy miért nem kötöttek eddig egy szerződést sem sebességmérésre, pedig több önkormányzat még azt is felajánlotta, hogy az általa vásárolt traffipaxot ingyen üzemeltetné. Néhány elutasított jelentkező szerint az ügy hátterében az állhat, hogy nem sikerült kidolgozni a magán-sebességmérésnél kiszabott büntetések elosztásának módját a rendőrség és a mérést végző között.


http://videa.hu/flvplayer.swf?v=v594iOZNXIDMDeuI

Mennyivel ment? Ennyit fizet

Forrás: [origo]