Kabrió és kombi is lehet a Porsche Panamerából

Porsche Panamera
Vágólapra másolva!
2013-ban érkezik az átfésült változat, amely átveszi az új 911-es stíluselemeit. A 2015-ben érkező új generációban pedig új karosszériaváltozatok jelenhetnek meg.
Vágólapra másolva!

A 911-es generációváltása után a Porsche a Panamera frissítésére koncentrál. A 2009-ben bemutatott modellnek még nem kell aggódnia a megjelenése miatt, hiszen Porsche-eladások 22 százalékát teszi ki a szedán értékesítése. Ennek ellenére a Porsche szeretne új, egységes arculatot kialakítani, ezért 2013-ra már az új 911-es (991) stíluselemeit megörökli a Panamera is.

Ez annyit jelent, hogy módosul az első és a hátsó lámpatest, előre LED-es nappalifény is kerül, hátul pedig a lámpák alatt kis mélyedés található, még nem tudni milyen célból. A Panamera minden változata (hibrid, dízel és összkerekes is) megkapja az optikai frissítést, de a motorok nem sokat változnak. Néhány lóerő-módosulás előfordulhat, de inkább a károsanyag-kibocsátás csökkentésére koncentráltak. Valószínűleg a futóművön is fésülnek egy kicsit, mert a prototípusokat folyamatosan tesztelik a Nordschleifén.

A modellfrissített Panamera 2013-ban érkezhet a kereskedésekbe, addig a kínai piacnak is kifejlesztenek egy hosszabb tengelytávú verziót.

2015-ben érkezik majd a második generációs Panamera, amelynél már erősebb optikai változást ígérnek, karcsúbb alakkal. A szedán mellett már kupé és kabrió karosszériaváltozatok is jöhetnek. Sőt, a Mercedes CLS Shooting Brake-hez hasonló kombi verzió érkezése sem kizárt.