A Toyota új arcával jön a hibrid Yaris

Vágólapra másolva!
Nyilvánosságra hozták az első hivatalos fotókat a Toyota Yaris hibrid változatáról. Hivatalosan a márciusi Genfi Autószalonon mutatkozik be az új modell.
Vágólapra másolva!

Javában zajlik a Detroiti Autószalon, a Toyota mégis most látta elérkezettnek az időt arra, hogy nyilvánosságra hozza az első hivatalos fotókat a Genfben bemutatkozó hibrid Yarisról. A benzines-elektromos kisautó első és hátsó lökhárítóját is áttervezték, elöl hatalmas légbeömlő nyílás látható. A Toyota közleménye szerint a forma az új márkaarculatot vetíti előre, vagyis hamarosan az összes Toyota ehhez hasonló lesz.

Ami a hajtásláncot illeti, az húsz százalékkal könnyebb a Priusban és Aurisban használt rendszernél. A nyilvánosságra hozott adatok szerint ugyanarról lehet szó, amely a Japánban Aqua, a világ más részein Prius C-ként piacra kerülő modellbe kerül, vagyis 1,5 literes, 74 lóerős (111 Nm) benzinmotort párosítottak össze 61 lóerős (169 Nm) villanymotorral. Ennek a rendszernek az együttes teljesítménye 100 lóerő és a hibrid Yarisról szóló, nem túl részletes közlemény ugyanezt a számot tartalmazza.

A részletes műszaki adatokat csak Genfben, esetleg nem sokkal a kiállítás előtt árulja el a Toyota, az autó értékesítése még idén elkezdődik. A gyár szerint a kocsit átlagfogyasztása 3,7 liter, ez még a dízelnél is kedvezőbb érték.